Villámgyorsan elkészül és tényleg elképesztően finom - szerintem. És a férjem szerint is. A kislányunk pedig köszöni szépen, az anyatejen kívül még nem kér semmi mást. :)
Hozzávalók
kb. 3 főre
- 200 g (egy csészényi*) kuszkusz
- olívaolaj
- 1 db nagy fehér hagyma félbevágva, vékonyan felszeletelve
- 2 gerezd fokhagyma felszeletelve
- 4 szál (225 g) sárgarépa julienne-re vágva
- kb. 4-5 ek finomra aprított petrezselyem (friss vagy fagyasztott)
- fél maroknyi oregánó és/vagy bazsalikom felaprítva
- fél csésze* főtt csicseriborsó, 3-4 ek főzőlével együtt
- kb. 10 db (65 g) napon aszalt paradicsom felcsíkozva
- 8-10 db olajban eltett szardellafilé felaprítva (fűszerként használtam)
- 1 db kisebb paradicsom (friss vagy fagyasztott)
- frissen őrölt fekete bors és némi tengeri só
- 4 dl víz vagy alaplé
- chili - opcionális
Elkészítés
- Fonnyasszuk meg a hagymákat egy löttyintésnyi olívaolajon, majd dobjuk rá a sárgarépát és a paradicsomot, s lefedve pároljuk 2-3 percig. Ha szükséges, öntsünk alá egy kis vizet vagy alaplevet - de a paradicsom miatt nem valószínű, hogy kelleni fog.
- Adjuk hozzá az aszalt paradicsomot, szardellafilét, és a zöldfűszerek felét, majd pároljuk további 2-3 percig. Ha csípősen szeretjük, akkor most adjunk hozzá ízlés szerint chilit.
- Tegyük bele a (főtt) csicseriborsót, ízesítsük fekete borssal és öntsük fel a vízzel vagy alaplével. Forraljuk össze, majd ellenőrizzük a sózást - akkor valószínűbb hogy kell még bele egy kis só, ha vizet használunk, nem pedig alaplevet.
- Keverjük az ételbe a maradék zöldfűszereket, öntsük bele a kuszkuszt és keverjük az egészet alaposan össze. Kapcsoljuk le a hőforrást - nálam elektromos főzőlap - és fedő alatt hagyjuk kb. 10 percig míg a kuszkusz megduzzad.
*3 dl-es csésze
2 megjegyzés:
Elkészítettem a kuszkuszt, és annyira zseniálias finom, hogy muszáj volt megköszönjem a receptet. Üdv, Kata.
Jaj, de jó, Kata! Nagyon szívesen, és köszönöm szépen a visszajelzésed! :)
Megjegyzés küldése