2013-08-11

Mangófagyi

 
 
Erre mondják, hogy a véletlen szüleménye: mousse-nak indult a történet, de sehogy sem akart összejönni. Szerencsére, mert igazán nagy kár lett volna kihagyni ezt a kivételesen finom mangófagyit. Vigyázat! Rendkívül addiktív.


Hozzávalók
  • 3 db jó érett (már-már túlérett), édes, lédús mangó meghámozva, a gyümölcshús a magokról levágva és villával összetörve - nálam éppen 600 g mangópüré lett
  • 4 db kisebb tojás sárgája (55 g)
  • 45 g házi vaníliás nádcukorpor
  • 1 dl tejszín
  • kis löttyintésnyi Vermouth Bianco


Elkészítés

A tojássárgákat és a vaníliás cukrot verjük fel habosra gépi habverővel, kifehéredésig. A habverőt nem kikapcsolva, alaposan keverjük hozzá a mangópürét és a tejszínt - én előzőleg nem vertem fel. Keverjünk hozzá egy kis Vermouth-ot, és öntsük azonnal az fagylaltgépbe - a gyártó utasításai szerint eljárva.


Megjegyzés: Mint ahogy az előző fagyireceptjeimben már jeleztem, nekem egy Kenwood IM200-as gépem van, aminek a tégelyét legalább egy napon keresztül fagyasztóban kell tartani, és a fagylaltalapot a működő gépbe önteni. Nálam 30-40 perc alatt készülnek el a fagylaltok.

Nincsenek megjegyzések: