2012-11-22
Olaszos burgonyás-birkahúsos egytálétel
Van nekem egy kedvenc olasz szakácskönyvem; Italia a címe. Több nyelvre lefordították már, az enyém például portugál, még Portugáliában vettem anno. Nem csak receptek, hanem sok érdekes olvasmány is vannak benne Olaszország régióira bontva. Érdemes beszerezni, mert - szerintem - egy alapolvasmány azoknak, akik szeretik a mediterrán konyhát.
Ma felütöttem ötletért a könyvet, mert volt még egy darab birkacomb a fagyasztóban, de ma nem arabos ízvilágra, hanem inkább olaszosra vágytam. Lehetőleg egyszerűen, kevés munkával. Meg is találtam. Negyedóra múlva már a sütőben is volt.
Hozzávalók
2-3 adaghoz
550 g birka- vagy bárányhús felkockázva
750 g hámozott burgonya felkockázva
3 db közepes méretű paradicsom felkockázva (fagyasztott)
6 gerezg fokhagyma héjában
2 db közepes méretű lila salotta felkarikázva
petrezselyem, rozmaring és oregánó
tengeri só, frissen tört fekete bors és egy löttyintésnyi olívaolaj
3-4 ek reszelt pecorino romano (kemény juhsajt)
Elkészítés
Minden hozzávalót keverjünk össze egy nagy tálban, öntsük egy fedeles cserépedénybe vagy jénai tálba, és körülbelül 1,5-2 óra alatt süssük meg 185°C-os sütőben.
Fogyasszunk mellé zöldsalátát, vagy párolt brokkolit, vagy más zöldséget.
Tipp: Hasonló recept a blogon; tepsis kakassült.
Címkék:
bárány,
csőben sült,
egyszerű,
egytálétel,
főétel,
hús,
Italy
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése