2012-03-06
Lazacszelet tejszínes, aszalt paradicsomos pennével
Sűrűn készítek egyszerűen grillezve vagy serpenyőben sütve lazacot, amihez inkább csak a köretet variálom, esetleg főzök mellé valamilyen mártást is, mint például ez a nagyszerű balzsamecetes.
Most viszont inkább valami tésztát ettem volna, amihez a hűtőben várakozó bontott zacskó aszalt paradicsomból is szerettem volna felhasználni. Mivel a lazac zsíros hal, a tésztát szándékosan szárazabban, viszonylag kevés szósszal tálaltam.
Hozzávalók
2 szelet lazac
kb. 300 g tricolor penne al dente-re főzve (2 személyre valamivel kevesebb is elég)
8 gerezd fokhagyma, kés oldalával összelapítva
12 db napon aszalt paradicsom felaprítva
1-2 maréknyi petrezselyem felaprítva
2 dl főzőtejszín
1 ek kukoricakeményítő
tengeri só, frissen tört fehér bors
kevés olívaolaj
1 db kezeletlen héjú citrom reszelt héja
Elkészítése egyszerű. A fokhagymát futtassuk meg nagyon kevés olívaolajon, adjuk hozzá a felaprított aszalt paradicsomot, sózzuk, s borsozzuk meg, öntsük fel a tejszínnel és forraljuk össze. Pár percig főzzük közepes hőfokon, hintsük meg a petrezselyemmel, végül sűrítsük be a kukoricakeményítővel.
Keverjük össze a főtt tésztával.
Amíg a szósz készül, addig grillen vagy egy tapadásmentes serpenyőben süssük meg a lazacszeleteket.
Tálaláskor hintsük meg kevés Maldon sóval, és a citrom reszelt héjával. Fogyasszunk mellé valamilyen idénysalátát is, ami nálunk ezúttal reszelt nyers sárgarépa és cékla volt.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése