2012-01-30
Mediterrán sült tonhal
Mi nagyon szeretjük a tonhalat, de nem csak azért, mert hal és egészséges, hanem mert nagyon sokoldalú, villámebédnek vagy vacsorának kitűnő, és nem is nagyon lehet elrontani.
Kezdők is bátram próbálkozhatnak az elkészítésével, nem valószínű, hogy bárkinek is csalódást okozna. Akik esetleg még csak ismerkednek a halakkal, azoknak is tökéletes választás a tonhal, hiszen egyáltalán nincs benne szálka, textúrája pedig nagyon hasonlít a húséhoz. Akár még megtévesztő is lehet annak, aki sosem kóstolta.
Hozzávalók
2 személyre
2 szelet tonhalfilé, kb. 150 g /db
100 g kalamata olajbogyó kimagozva, felaprítva
3 db közepes méretű paradicsom meghámozva, finomra aprítva (nálam fagyasztott, amit könnyen is lehet hámozni)
3 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón átpréselve
kb. 1 maréknyi friss/fagyasztott bazsalikom felaprítva
löttyintésnyi olívaolaj
tengeri só
frissen tört színes bors
köretjavaslat: rizibizi
Elkészítése egyszerűbb már nem is lehetne: keverjük össze az aprított kalamatát, paradicsomot, fokhagymát és a bazsalikomot. Fele mennyiséget tegyük egy hőálló tálba.
A tonhalalfilékről papírtörlővel itassuk fel a nedvességet, sózzuk és borsozzuk meg. Fektessük a paradicsomos keverékre, majd annak a másik felével egyenletesen fedjük be a őket. Locsoljuk meg egy kis olívaolajjal, fedjük be alufóliával, és 175°-os sütőben 40-45 perc alatt süssük meg.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Szerintem ezt nekem készítetted ebédre, nem ? :)))
Oda vagyok a tonhalért!
Én imádom! Ez a kombináció pedig pont az ízlésem. :)
Örülök, hogy tetszik, lányok! ;)
Nálunk szombaton volt, tök jó lett.
Legközelebb én is megpróbálom elkészíteni, nagyon guszta az étel!:)
Kíváncsian várom majd, hogy ízlett, ha elkészíted!
Megjegyzés küldése