2011-12-23
Matchás-vajas „fenyőfák” (kekszek)
Ezek a kekszek már nem most készültek, de a formájuk miatt éppen aktuálisak. A tésztába csak kevés cukrot tettem, ezért - havas hatást keltve -, sütés előtt meghintettem a „fákat” egy kis kristálycukorral is.
Hozzávalók
kb. 85 db-hoz
1 kg sima búzaliszt
220 g (nád)cukor
30 vaníliás nádcukor (házi)
250 g puha vaj
70 g matcha
8 nagy tojás (450 g)
Elkészítés
1 A lisztet és a matchát szitáljuk össze.
2 A vajat és a cukrot gépi habverővel keverjük habosra, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat is, mindegyik után jól felverve.
3 Keverjük össze a krémet a lisztkeverékkel és gyúrjunk belőle tésztát. Pihentessük szobahőmérsékleten fél órán keresztül.
4 Nyújtsuk ki a tésztát kb fél cm vastagságúra, szaggassuk ki, majd szórjuk meg egy kis kristálycukorral.
5 180°-os sütőben 10-12 perc alatt süssük készre.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Ha holnap nem érnék ide, ma kívánok Boldog Karácsonyt! Feliz Natal!
Boldog Karácsonyt!
Köszönöm szépen, Nektek is!
Feliz Natal! :)
Megjegyzés küldése