2011-12-23

Matchás-vajas „fenyőfák” (kekszek)


Ezek a kekszek már nem most készültek, de a formájuk miatt éppen aktuálisak. A tésztába csak kevés cukrot tettem, ezért - havas hatást keltve -, sütés előtt meghintettem a fákat egy kis kristálycukorral is.


Hozzávalók
kb. 85 db-hoz

1 kg sima búzaliszt
220 g (nád)cukor
30 vaníliás nádcukor (házi)
250 g puha vaj
70 g matcha
8 nagy tojás (450 g)


Elkészítés

1 A lisztet és a matchát szitáljuk össze.
2 A vajat és a cukrot gépi habverővel keverjük habosra, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat is, mindegyik után jól felverve.
3 Keverjük össze a krémet a lisztkeverékkel és gyúrjunk belőle tésztát. Pihentessük szobahőmérsékleten fél órán keresztül.
4 Nyújtsuk ki a tésztát kb fél cm vastagságúra, szaggassuk ki, majd szórjuk meg egy kis kristálycukorral.
5 180°-os sütőben 10-12 perc alatt süssük készre.

3 megjegyzés:

Bors and Pepper írta...

Ha holnap nem érnék ide, ma kívánok Boldog Karácsonyt! Feliz Natal!

Nyárikonyha írta...

Boldog Karácsonyt!

Selectfood írta...

Köszönöm szépen, Nektek is!
Feliz Natal! :)