Ez a másik sütirecept, amit Csokiparány Csenge receptjei közül választottam az idei karácsonyra. Apró változtatás ment csak végbe az eredetihez képest, saját ízlésemre formálva. Én csak mézzel édesítettem, és vajból valamivel kevesebbet használtam fel hozzá. Így is remekül összeállt, jól formázható lett a tésztája. Sokáig elálló finom, puha aprósüti a végeredmény.
Hozzávalók
425 g sima búzaliszt
150 g pörkölt, darált mandula
1 db tojás (60 g)
145 g akácméz
1 vaníliarúd kikapart belseje
225 g hideg vaj
100 g étcsokoládé a bevonathoz (Csokiparinál egy kevés olaj is kerül bele - fényes lesz tőle a bevonat)
Elkészítés
- A lisztet és az őrölt mandulát keverjük jól össze, és morzsoljuk el benne a vajat.
- Keverjük habosra a mézet a tojással, és a vaníliával.
- Öntsük a tojásos keveréket a mandulás liszthez, és gyors mozdulatokkal gyúrjunk belőle tésztát. Tekerjük be frissentartó fóliába, és tegyük hűtőbe minimum egy órára.
- Az idő letelte után formázzuk meg a szarvacskákat, tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 180°-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süssük aranybarnára.
- Szedjük a sütiket rácsra, majd mialatt hűlnek, olvasszuk fel vízgőz fölött az étcsokoládét. Tegyük félre hűlni. Mikor már minden langyosra hűlt, mártsuk a szarvacskákat az olvasztott csokoládéba, és tegyük őket vissza a rácsra, amíg a megdermed rajtuk a csoki.
1 megjegyzés:
Köszönöm szépen, B.ú.é.k.!!
Megjegyzés küldése