2011-11-28

Diós-csokis vajas keksz

Walnut-chocolate butter cookies recipe
Scroll down for the English version.





Ez a süti volt az egyik, amit a hétvégi adventi vásárra sütöttem. Ha jól sejtem, ez volt a legnépszerűbb. Egyszerű, gyors, és finom.


Hozzávalók
kb. 73 db-hoz

600 g sima búzaliszt
12 g sütőpor
150 g darált dió (darás, ne lisztes jellegű legyen)
200 g puha vaj
165 g (nád)cukor
3 db nagy tojás (160 g)
12 szem datolya felaprítva
150 g étcsokoládé kisebb darabokra törve vagy aprítógépben felaprítva 

Elkészítés

1 A száraz alapanyagokat keverjük össze, és tegyük félre.
2 A puha vajat és a cukrot keverjük ki elektromos habverővel, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat is.
Először a lisztet adagoljuk a krémhez, majd az aprított datolyát és a tört csokoládét is dolgozzuk a masszába.
3 Gyúrjunk belőle tésztát, amiből először formázzunk golyókat, majd azokat kézzel összelapítva formázzuk meg a kekszeket.

Kivajazott tepsiben, 180°-os sütőben 12-15 perc alatt süssük aranybarnára a kekszeket.


Walnut-chocolate butter cookies recipe

Ingredients
aprox. 73 pieces


600 g all-purpose flour
12 g baking powder
150 g roasted ground walnuts
200 g soft butter
165 g cane sugar
3 large eggs (about 160 g)
12 finely chopped dates
150 g bitter chocolate chopped into small pieces


Preparation

1 Mix the dry ingredients and set aside.
2 In a large bowl, cream together the butter and sugar until smooth. Add the eggs one by one, and stir well. Gradually blend the flour-mix and add the chocolate chips and dates; knead dough of it.
3 Shape the biscuits; to balls first and then with the hands into discs.


Lay the dough discs into a buttered tray, and place into a 180C° oven. Bake the biscuits for 12-15 minutes, until you get a golden brown color.

Nincsenek megjegyzések: