Bizonyára a legtöbb konyhatündérnek már van egy jól bevált receptje brownie-ra. Akinek még sincs, annak ajánlom a figyelmébe az alábbi receptet, én így készítem. Igazság szerint csak úgy szemre teszem bele a hozzávalókat, de a leírás kedvéért most mindent szorgalmasan le is méregettem. Pont olyan lett, mint amilyennek vártam.
Hozzávalók
400 g étcsokoládé (70%-os bio, Müller)
100 g pirított és durvára tört török mogyoró
7 db tojás (270 g)
125 g olvasztott vaj
125 g nádcukor
1-2 rúd vanília kikapart belseje
120 g sima búzaliszttel (1050-es) elkevert 3 g sütőpor
2 dl sovány tej
2 dl zsírszegény tejszín
1 maréknyi aszalt vörös áfonya
Elkészítés
1 Gépi habverővel keverjük össze a cukrot és a vajat, egyesével adjuk hozzá a tojásokat, vaníliát, olvasztott csokoládét, tejet és a tejszínt.
2 Lyukas fakanállal keverjük a masszához csomómentesen a sütőporos lisztet. (ha kell, a habverővel csomómentesíthetjük)
3 Keverjük hozzá az aszalt áfonyát és a tört mogyorót, majd egy 16×28 cm-es, kivajazott-lisztezett tepsiben egyenletesen simítsuk el.
4 30-35 perc alatt 175°-on, a sütő középső rácsán süssük készre a brownie-t.
Tipp: Török mogyorót és aszalt áfonyát bátran helyettesítsük más gyümölcsökkel, de akár el is hagyhatóak.
Vaníliafagylalttal még jobb!
4 megjegyzés:
Szimpatikus kis összeállítás, biztosan nagyon fini. Valahogy mindig eltalálod az ízlésemet. :)
Te meg az enyémet, de tényleg! :o)
Nagyon "kívánatos" sütike!
Egyetértek. :-) Nagyon jól sikerült.
Megjegyzés küldése