2011-08-15
Mennyei tengeri vörös márna citromfüves gőzön párolt zöldségekkel
Könnyű ebéd a forró nyári napokra, diétázók is bátran fogyaszthatják. Igazán ízletes, gyorsan elkészül és nem megterhelő a szervezet számára. A párolt zöldségek mellé kapott egy finom, sült paprikából készült vinaigrette-et is.
Hozzávalók
2 személyre
4 db konyhakész tengeri vörös márna filézve vagy egészben
4 gerezd fokhagyma
kisebb csokor petrezselyem
1 db bionarancs lereszelt héja
2 ek olívaolaj
tengeri só
az egész halakhoz 4 db, vagy a halfilékhez 8 db babérlevél
90 g sárgarépa, 50 g zeller, 200 g burgonya és 300 g cukkini felkockázva (vagy más ízlés szerinti zöldségkeverék)
néhány szál citromfű
sültpaprika-vinaigrette:
1 db (100 g) sült paprika meghámozva (az enyém most egy zöld kaliforniai)
1 ek vörösborecet
3 ek olívaolaj
frissen őrölt fekete bors
25 ml 100%-os narancslé
Elkészítés
1 Aprítsuk finomra a petrezselymet és a fokhagymát, keverjük hozzá a bionarancs héját, olívaolajat és a sót. Vonjuk be ezzel a keverékkel a halfiléket, és fektessünk mindegyikre egy-egy babérlevelet. Tegyük hűtőbe fél órára.
2 A zöldségeket vágjuk fel kis kockákra, majd pároljuk meg citromfüves gőzön. A keményebb zöldségeket - répát, zellert - valamivel tovább pároljuk, mint a cukkinit vagy az újburgonyát.
3 A vinaigrette-hez a sült paprikát tegyük egy késes aprítógépbe a vörösborecettel, olívaolajjal és a narancslével, pürésítsük finomra az egészet, végül ízesítsük frissen őrölt fekete borssal. Kézi mixerben vagy jól lezárt üvegben rázzuk fel fogyasztás előtt.
4 A halfiléket serpenyőben felhevített kevés olívaolajon süssük készre néhány perc alatt.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Ez tényleg mennyei lehet!
Az volt igen! Ez a jelző illett rá legjobban. :o)
Megjegyzés küldése