2011-06-07

Zöldfűszeres-parmezános házi morzsába burkolt pulykamellfilé


Néhány hónapja sütöttem már ActiFry-ban rántott nyulat a házi kenyérmorzsámból, akkor hagyományosan paníroztam, de a tojáshoz kevertem fokhagymát is. Nagyon ízlett. Most újra összegyűlt felhasználandó morzsám és legnagyobb örömömre már elég nagy a kerti választékom a zöldfűszerekből is, ezért nem volt nehéz eldönteni, hogy mi is legyen a mai ebéd.
Az olajban sütött rántott húsok helyett feltétlenül érdemes kipróbálni ezt a sült húst. Sokkal egészségesebb és lényegesen finomabb is, mint a hagyományos társa. A zöldfűszerek természetesen bátran variálhatóak, és akár (kezeletlen héjú) citrom héjával is fokozható még a morzsakeverék íze.


Hozzávalók
mennyiségek nélkül

pulykamellfilé (vagy csirkemellfilé) felszeletelve
zsemlemorzsa vagy Panko (nálam házi kenyérből)
zöldfűszerek: petrezselyem, borsikafű, oregánó, bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, snidling durvára aprítva
parmezán
tengeri só, fekete bors
fokhagymanyomón átpréselt fokhagymagerezdek olívaolajjal összekeverve


Elkészítés

1 A zsemlemorzsát a zöldfűszerekkel és a parmezándarabokkal tegyük egy elekrtomos darálóba és daráljuk őket össze. (ha a parmezánunk nagyon kemény, akkor azt reszeljük a morzsába)
2 A hússzeletek mindkét oldalát finoman sózzuk meg, forgassuk a fokhagymás olívaolajba, csepegtessük le és őröljünk rá fekete borsot, végül alaposan vonjuk be a zöldfűszeres morzsával.
3 ActiFry-ban 20-25 perc alatt - további hozzáadott zsiradék nélkül - süssük aranybarnára.

Köretjavaslat: friss saláta / grillezett zöldségek, vagy zöldséges rizs


Tipp: ActiFry helyett sütőben is el lehet készíteni ezt az ínycsiklandozó fogást.

2 megjegyzés:

Bors and Pepper írta...

Ez nagyon tetszik, biztos ki is fogom próbálni!!!

Selectfood írta...

Szerintem ízleni fog! ;o)