2011-04-20
Tonhalas burgonyasaláta
Egy finom saláta ebédre vagy vacsorára? Miért is ne!
Nekem nagyon bejött langyosan, de fogyasztható jól behűtve is.
Hozzávalók
300 g kockákra vágott főtt burgonya
200 g tonhalszelet olívaolajon átsütve vagy tonhalkonzerv saját levében eltéve és jól lecsepegtetve
3 db főtt tojás felkockázva (személyenként max. 1 tojássárgájával és több fehérjével számoltam)
150 g natúr joghurt
facsarásnyi citromlé
1-2 ek fehérborecet tokaji muskotályból
1 ek nádcukor
tengeri só, frissen őrölt fekete bors
finomra aprított turbolya, édesköménylevél vagy petrezselyem - opcionális
Elkészítése
1 A joghurtöntethez legegyszerűbb ha egy befőttesüvegbe tesszük a joghurtot, citromlevet, borecetet, cukrot és a fűszereket (ízlés szerint valamelyik zöldfűszert is), majd jól összerázzuk az egészet és hűtőben tároljuk.
2 A főtt burgonyát a tojással és a tonhaldarabokkal összekeverjük, meglocsoljuk az öntettel, jól összeforgatjuk és jóízűen elfogyasztjuk. :o)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése