2011-03-07
Mandulás-mascarponés almatorta rozsos tésztában
Hozzávalók
ízlés szerint sok alma nagylyukú reszelőn lereszelve
őrölt fahéj
nádcukor vagy gyümölcscukor ízlés szerint (nálam 1 ek)
frissen facsart citromlé
350 g világos búzaliszt
150 g rozsliszt
50 g nádcukor
2 db tojás
95 g vaj
135 g mascarpone
100 g „ciklámen színű marcipánpor” (60 g finomra őrölt blansírozott mandula, 30 g nádcukorpor és 10 g céklapor keveréke)
Elkészítés
1 A liszteket keverjük össze, majd a tészta hozzávalóiból gyúrjunk tésztát és tegyük félre pihenni.
2 Ezalatt a fahéjjal, citromlével, cukorral ízesített reszelt almát pároljuk meg.
3 Vágjuk le a tészta 2/3-át és nyújtsuk ki egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformába vagy egy tepsibe. Süssük elő 10-15 perc alatt.
4 A párolt almát öntsük az alapra, kenjük rá a marcipánporos mascarpone nagy részét (tegyünk félre belőle egy keveset), ezt fedjük be a méretre nyújtott megmaradt tésztával és kenjük rá vékony rétegben a maradék mascarponés keveréket. Díszitsük mandulaforgáccsal tetejét.
Süssük készre 180°-os sütőben. (kb. 45 perc alatt)
Címkék:
alma,
csonthéjas gyümölcs,
desszert,
egyszerű,
gyümölcs,
mandula,
marcipán,
mascarpone
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Nagyon jóra sikeredett. Gratulálok!
Megjegyzés küldése