A fasírtot pedig már azóta készültem készíteni, mióta végre beszereztem a hőn áhított ActiFry-t. Olajban nagyon ritkán sütök (sütöttem) bármit, de a répafasírt már tervbe volt véve, mikor Nyárikonyhánál megláttam a csibefasírtját. Fekete retkem volt itthon, így én most abból és csirkemellfiléből készítettem.
Elkészítése a hozzávalókkal
6-8 személyre
1,2 kg blansírozott-fagyasztott medvehagymát kiolvasztottam, felaprítottam. Egy közepes fej vöröshagymát felaprítottam, kevés olívaolajon megdinszteltem, összeforgattam a medvehagymával és nagyjából 500 g felkockázott burgonyával néhány perc alatt, majd nem túl bő vízzel felöntve főztem. Sóval és fehér borssal ízesítettem csak. Mikor megfőtt, botmixerrel simára kevertem és 2 kis pohár zsírzsegény tejfölt is adtam hozzá, és ismét simára kevertem.
A fasírtot a sárgarépás fasírozotthoz hasonlóan készítettem, annyi különbséggel, hogy zsiradék nélkül sütöttem meg az ActiFry-ban: fél csirkemellfilét összedaráltam, egy jó maréknyi sárgarépával és kb. 200 g fekete retekkel. Egy szelet szikkadt kenyeret és 2 maréknyi vegyes gabonapelyhet tejbe áztattam, miután megszívta magát, kifacsartam és egy tojással együtt hozzákevertem a zöldséges húshoz. Gyengén sóztam, borsoztam, petrezselyemmel és kakukkfűvel ízesítettem. Golyókat formáztam a keverékből, némelyik közepébe tettem egy kis darabka sajtot is, zsemlemorzsába forgattam és megsütöttem.
10 megjegyzés:
Még soha nem ettem,a fasírtra kíváncsi lennék,biztos finom:-)
Medvehagymát?
A fasírt tényleg finom volt. :o)
Tegnap már szedtük a friss medvehagymát a Mecseken, most meg esik rá a hó:-(((
Ági
Én is éppen tegnap néztem, de nálunk még nem hajt.
A fagyasztómban viszont még mindig sok van tavalyról! :-)
Szia,
dehogynem, fent a Hamuház körül már szedtünk is. Friss, zöld, és ropogós is, mert kicsit fagyott:)
Arra még nem voltam. ;o)
ezek szerint működésbe hoztad az Actifry-t?
Bizony ám!
Várom már nagyon, hogy kibújjanak a medvehagymáim. Hál Istennek, elegendő van a kertemben. Nem tervezek mostanában Baranya megyei kirándulást. Viszont nagyon guszta ez a "főzelék".
Köszönöm Foodafok, én is alig várom már!
Megjegyzés küldése