2011-01-12

Gyors túrós pogácsa, és még mindig medvehagyma


Nagy örömömre még mindig kitart a tavaly tavasszal begyűjtött medvehagymából, és már nem is nagyon kell spórolnom vele, hiszen hamarosan újra itt lesz a szezonja. A napokban sütöttem meg ismét a medvehagymás-tőkehalas lasagnét, de sűrűn fogyasztjuk reggelihez is. Nem lehet megunni!

Ehhez a pogácsához egy 50 g-os kis zacskónyi medvehagymát vettem elő, amit még a fagyasztás előtt aprítógépben, nyersen finomra aprítottam. Péksüteményekhez, pogácsákhoz tettem el sok ilyen kis adagot.
A mostani recept igen egyszerű, és hamar készen is van. Medvehagyma híján kerülhet bele más zöld is.


Hozzávalók

300 g teljes kiőrlésű búzaliszt
250 g zsírszegény tehéntúró
5 g finom tengeri só
1 db tojás
55-60 ml olívaolaj
50 g finomra aprított medvehagyma (nálam még mindig fagyasztott)

a pogácsák tetejére: 1 db kisebb tojás felverve, reszelt sajt és szezámmag ízlés szerint, de nem kötelező


Elkészítés

1 A hozzávalókból gyúrjuk meg a tésztát, - nem is kell pihentetni - és nyújtsuk ki kb. 2 cm vastagságúra, szaggassuk ki belőle a kívánt méretű pogácsákat (nekem 22 db lett), helyezzük őket kivajazott-lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejüket kenjük le a felvert tojással, reszeljünk rá sajtot és/vagy hintsük meg szezámmaggal.

2 180°-on a sütő középső rácsán 30 perc alatt süssük készre.

Nincsenek megjegyzések: