2010-12-30

Mézeskalácsmuffin





Még karácsony előtt készítettem ezeket a helyes kis muffinokat, de amúgy bármikor szívesen fogyasztok ilyen ízvilágú desszerteket, vagy főételeket is, ezért nem kizárólag a karácsonyi időszakra ajánlom.
Mint a muffinok általában, ez is hamar elkészül, ráadásul nagyon finom. Én adtam belőle ajándékba is.


Hozzávalók
kb. 90 db mini muffinhoz

500 g világos búzaliszt
200 g teljes kiőrlésű rozsliszt
1 csomag (27g) Kotányi Mézessütemény fűszerkeverék (finomra őrölt fahéj, szerecsendió, koriandermag, édeskümény, gyömbér, szegfűszeg, szegfűbors, ánizs, csillagánizs, bors, kardamom keveréke)
(4 g szódabikarbóna)
1 kis csipet finom tengeri só
300 g olvasztott méz
150 g olvasztott vaj
5 db tojás
75-100 ml édes portói vagy Tokaji Aszú
2,5 dl tej

mandulaforgács a dekoráláshoz


Elkészítés

1 A száraz hozzávalókat összeszitáljuk, a nedves hozzávalókat robotgéppel összedolgozzuk, majd a száraz keveréket apránként adagolva a masszához csomómentesre keverjük.

2 Kivajazott, muffinkapszlival kibélelt (vagy nélküle) mini muffinsütőformákat két kanál segítségével 3/4 részükig a masszával megtöltünk, tetejét mandulaforgácsokkal díszítjük, és 180°-on a sütő középső rácsán 10-12 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: