2010-12-30

Matchás keksz







Hozzávalók
kb. 75 db kekszhez
750 g világos búzaliszt
20 g matcha (zöldtea-por)
1 csipet
100 g  „marcipánpor” amit 75 g finomra őrölt blansírozott mandulából és 35 g nádcukorporból állítottam elő
200 g nádcukor
100-110 g puha vaj
1 kk őrölt kardamom
4 db tojás
3 db kezeletlen bionarancs lereszelt héja
1/2 kisebb narancs leve


Elkészítés

1 A puha vajat keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá az egész tojásokat, s keverjük simára. Az összes száraz alapanyagot a narancsok héjával keverjük jól össze, és dolgozzuk össze a tojásos keverékkel, és a narancslével. Gyúrjunk belőle tésztát, majd fóliába betekerve pihentessük szobahőmérsékleten min. fél órán át.
2 Nyújtsuk ki a tésztát (legegyszerűbb frissentartó fólia alatt) 2-3 mm vastagságúra, szaggassunk belőle ki a kívánt formákat, s 190°-os sütőben 12-15 perc alatt, a középső rácson süssük készre.


Tipp: Kevés vízzel kevert tojásfehérjével kenjük le a kekszek tetejét, majd hintsük meg színes tortadarával, vagy aszalt gyümölccsel, vagy valamilyen darált csonthéjas gyümölccsel.
Ha nem állna megfelelően össze a tészta, akkor adjunk még hozzá egy kevés olvasztott vajat.

Nincsenek megjegyzések: