2010-12-31
Egyszerű, cserépedényben sült nyúl
Ezt a sült hús receptet még régebben hoztam Portugáliából, ott bárányt vagy kecskét is sütnek így, én ezúttal nyúllal próbáltam ki. Jó lett, és igazán nem nagy kunszt az elkészítése, alig van munka vele. Legjobb, ha már előző este bepácoljuk és utána sütjük.
Hozzávalók
1 db feldarabolt házinyúl vagy ízlés szerint más hús
2 db vöröshagyma felnegyedelve
1 egész fej fokhagyma, gerezdjei egészben hagyva és maradhatnak héjukban is
3-4 db piri-piri vagy chili
tengeri só
frissen őrölt fekete bors
friss petrezselyem
édesnemes pirospaprikapor
löttyintésnyi olívaolaj (szerintem ez el is hagyható)
0,5 dl pálinka
2 db babérlevél
1 kisebb rozmaringágacska
fehér-, vagy vörösbor - opcionális
Elkészítés
Annyi munkát igényel csak, hogy a jól összekevert összes hozzávalóval bedörzsöljük a húst, állni hagyjuk - legjobb ha egy zacskóban - majd egy cserépedényben, fedő alatt, a nyúl esetében nagyjából 2 órán keresztül 180°-os sütőben puhára sütjük.
Ha az edénybe belefér, akkor süthetünk mellette burgonyát is, bár mi most zöldséges rizzsel fogyasztottuk.
Címkék:
bor,
csőben sült,
egyszerű,
nyúl,
pácolt,
pálinka,
portugál konyha
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Ez nagyon jól néz ki. Nekem is van a mélyhűtőben egy nyuszi.
Ha megsütöd, kíváncsian várom a tapasztalatodat!
Én ma megsütöttem. Hétvégén kaptam egy nyuszit, a hátsó combjait csináltam így meg. Megtetszett, mert egyszerű. Krumplit nem raktam mellé, mert nem fért volna. Finom lett. Köszönöm.
Megjegyzés küldése