2010-12-23

Duplacsokis cookies




Hozzávalók
kb. 100 db sütihez

650 g világos búzaliszt
150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
30 g kakaó
150 g nádcukor
1 csipet
2 g szódabikarbóna (el is hagyható)
1 ek vaníliás nádcukor

150 g 75%-os étcsokoládé
50 g vaj
2 db tojás
4 dl sovány tej
100 g mandula és 50 g fehér csokoládé durvára darálva




Elkészítés

1 A száraz alapanyagokat keverjük jól össze.

2 A csokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött, dobjuk bele a vajat és vegyük le a tűzről. Ha kezd egy kicsit hűlni, egy kézi habverővel dolgozzuk össze a tojásokkal, majd öntsük az egészet a lisztes keverékre, adjuk hozzá a tejet is és kezdjünk el tésztát gyúrni belőle.
Mikor már majdnem összeállt, adjuk hozzá a durvára darált mandulát és a fehér csokoládét is. Fejezzük be a tészta gyúrását.

3 Két tenyerünk között formázzunk korongokat, kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe téve, 190°-on, a sütő középső fokozatán süssük készre a sütiket.

3 megjegyzés:

maszgep írta...

Ez is nagyon jónak néz ki, ráveszem az asszonyt, hogy vegye fontolóra a megvalósítást. Közben meg: további jó étvágyat és boldog karácsonyt nektek!:)

Selectfood írta...

Köszi, nektek is boldog ünnepeket kívánunk!
Hamar össze lehet ám dobni ezt a cookie-t és percek alatt meg is sül!
Napokig puha marad.

maszogep írta...

Á, nem marad ez meg napokig. Nincs az ilyesminek annyi ideje:)