Ezt a sült pisztrángot a kertemben még megtalálható zöldségek és zöldfűszerek keverékével töltöttem meg. Elég bizarr színe lett a céklától a sütőedényben keletkezett lének, de az ízek csodásak voltak így együtt.
Hozzávalók mennyiségek nélkül
személyenként 1-1 megtisztított, friss vagy fagyasztott pisztráng / vagy más egész hal
cékla, sárgarépa, újhagyma a zöld részével együtt vékony csíkokra vágva
sok fokhagyma, gerezdjei félig bevágva
apró kelbimbók (a nagyobbacskák kettévágva)
sok pertezselyem, kakukkfű, rozmaring, borsikafű felaprítva
tengeri só
extra szűz olívaolaj
A zöldségeket jól összekevertem a zöldfűszerekkel, a halakat papírtörlővel áttöröltem, beirdaltam, gyengén besóztam, és megtöltöttem őket a zöldségekkel. Egy jénai tálba fektettem a halakat, a megmaradt zöldségeket mellettük ill. alattuk elhelyeztem és 180°-os sütőben 25-30 perc alatt sütöttem készre.
Párolt fehér rizst is tálaltam a pisztráng mellé, de ha sok a zöldség akkor elhagyható.
1 megjegyzés:
Köszi! És finom is! :-)
Megjegyzés küldése