Újjabb halas étel a gyors, finom, és egészséges receptek közül.
A kiskertemben van még rengeteg petrezselyem ami sürgős felhasználást igényel még a nagy hidegek előtt, ezért sütöttem ezt a halat. Mondhatni, előbb is eszembe juthatott volna!
Hozzávalók
2 személyre
2 db tengeri süllő megtisztítva / személyenként nagyjából 350 g
jó két maréknyi petrezselyem finomra aprítva
1 db kisebb citrom kifacsart leve
1 egész fej fokhagyma, gerezdjei fokhagymanyomón átpréselve
durva tengeri só
3-4 ek olívaolaj
Elkészítés
Keverjük össze a fokhagymát és a citromlevet a petrezselyemmel. A halakat töröljük ár papírtörlővel, irdaljuk be mindkét oldalán, majd dörzsöljük jól be a petrezselymes keverékkel. A halak belső üregébe is tegyünk bőségesen! Sózzuk meg finoman, és fektessük egy jénai tálba. Csorgassunk rájuk egy kis olívaolajat, majd 190°-os sütőben 20 perc alatt lefedés nélkül süssük készre.
Nem árt a halnak, ha a sütés 2. felében átkapcsoljuk grill funkcióra a sütőt.
Köretknek valamilyen zöldségpürét javaslok mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése