2010-11-20

Petrezselymes tengeri süllő



Újjabb halas étel a gyors, finom, és egészséges receptek közül.
A kiskertemben van még rengeteg petrezselyem ami sürgős felhasználást igényel még a nagy hidegek előtt, ezért  sütöttem ezt a halat.  Mondhatni, előbb is eszembe juthatott volna!

Hozzávalók
2 személyre

2 db tengeri süllő megtisztítva / személyenként nagyjából 350 g
jó két maréknyi petrezselyem finomra aprítva
1 db kisebb citrom kifacsart leve
1 egész fej fokhagyma, gerezdjei fokhagymanyomón átpréselve
durva tengeri só
3-4 ek olívaolaj

Elkészítés

Keverjük össze a fokhagymát és a citromlevet a petrezselyemmel. A halakat töröljük ár papírtörlővel, irdaljuk be mindkét oldalán, majd dörzsöljük jól be a petrezselymes keverékkel. A halak belső üregébe is tegyünk bőségesen! Sózzuk meg finoman, és fektessük egy jénai tálba. Csorgassunk rájuk egy kis olívaolajat, majd 190°-os sütőben 20 perc alatt lefedés nélkül süssük készre.
Nem árt a halnak, ha a sütés 2. felében átkapcsoljuk grill funkcióra a sütőt.

Köretknek valamilyen zöldségpürét javaslok mellé.

Nincsenek megjegyzések: