Ha valaki szereti a nem túl édes sütőtökös édességet, ami akár tízóraira vagy uzsonnára is bűntudat nélkül fogyasztató, akkor ez a recept éppen neki való.
Amennyiben pedig bio alapanyagok felhasználásával készül, akkor a XXXVIII. VKF! forduló, Edó által kiírt témájának is pont megfelel.
Hozzávalók
660 g sütőtök nagylyukú reszelőn lereszelve
330 g alma nagylyukú reszelőn lereszelve
3 db tojás
60 g sovány tej
180 g tönkölyliszt
fahéj
kardamom
70 g rizspehely
kb. 60 g nádcukor
Elkészítés
1 A sütőtököt és az almát csepegtessük le, illetve facsarjuk ki kézzel a levét. Tegyük egy nagyobb keverőtálba és dolgozzuk össze a cukorral, tojásokkal és a tejjel.
2 A liszthez keverjünk ízlés szerint fahéjat és kardamomot, keverjük össze a sütőtökös eleggyel, végül forgassuk bele a rizspelyhet is.
3 Ez a mennyiség éppen belefér egy 25×18×4 cm-es tepsibe, simítsuk bele a masszát, tetejét szórjuk meg rizspehellyel, és 190°-os sütőben 50-60 perc alatt süssük készre. Tűpróba szükséges!
Megjegyzés: Előzőleg sütőpapírral kibéleltem a tepsit, de erre nincs igazán szükség, mert úgyis elázik a papír a sütemény nedvességtartalmától, és nem is ragad le.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése