Legyen brûlée vagy sült mousse, nálam mindegyik nyerő.
A mousse előnye, hogy hamarabb megsül, könnyedebb, míg a brûlée tömörebb állagú.
Hozzávalók 8 személyre
6 dl tejszín (cukrozatlan)
120 g étcsokoládé (min. 60%-os)
4 db tojás
1 db vaníliarúd (belseje kikaparva)
Elkészítés
1 Keverjük fel a tojásokat a tejszínben, adjuk hozzá vanília kikapart magjait és magát a héjat is. Tördeljük bele a csokoládét, majd főzzük össze állandó kevergetés mellett, de ne hagyjuk forrni, nehogy a tojás kicsapódjon.
2 Öntsük a krémet a felfújtas tálkákba, majd 160°-os sütőben - a középső rácson - süssük 35 percig ha mousse-t, vagy 55 percig ha inkább brûlée állagút szeretnénk.
Fogyasztás előtt hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni vagy hűstük be.
Megjegyzés: a brûlée-t általában vízzel kültött magasfalú edényben szokás sütni, nekem személy szerint a sima sütés eddig jobban bejött. (elektromos sütőben)
2 megjegyzés:
Hinnye de guszta! Sürgősen be kell szereznem egy felfujtas pohárkakészletet. :)
Nekem fehér tálkákra fáj még a fogam, de nem tudom, hogy hová tenném őket. :-(
Megjegyzés küldése