2010-11-06
Bife de atum de cebolada - Vöröshagymás tonhalsteak
Ezt a pácolt tonhal steaket sült hagymával bőségesen körítve, leginkább Madeira szigetén található Ponta de Sol-on tartják helyi fogásnak, míg az Algarve-i Faro-n főként petrezselymes sült paradicsommal fogyasztják, és tartják magukénak az ottaniak.
Kevés alapanyagból készülő gyors és finom recept. Mi nagyon szeretjük.
Hozzávalók 4 személyre
4 szelet 180-200 g-os tonhal steak (friss vagy fagyasztott)
frissen őrölt fehér bors
tengeri só
1 db babérlevél ki darabokra tépkedve
1 fej fokhagyma fokhagymanyomón átpréselve
annyi fehérborecet vagy fehérbor amennyi ellepi a halakat / esetleg almaecet
kb. 1 kg vöröshagyma vékony karikákra vágva
olívaolaj
köret: sült burgonya vagy burgonyapüré
Elkészítés
1 A tonhalsteakeket finoman sózzuk, s borsozzuk meg, dörzsöljük jól be fokhagymával és osszuk el rajtuk a babérlevél-darabkákat is. Tegyük mind a négy szeletet egy tálba, és öntsük nyakon annyi bor- vagy almaecettel, amennyi ellepi.
Pácoljuk minimum fél-egy órán át a hűtőben, ez idő alatt pedig készítsük el a köretet.
2 Kevés olívaolajon süssük át a steakek mindkét oldalát másfél perc alatt, majd tegyük őket egy jénai tálba és grillezzük 190°-os sütőben további tíz percig.
3 Ezalatt az eddig használt serpenyőben a visszamaradt olívaolajon süssük át a vöröshagymát. Ha kell, akkor öntsünk még alá egy kis olívaolajat, vagy egy kevéske vajjal selymesebbé tehetjük.
Tálaljuk sok hagymával a tonhalsteakeket, a burgonya mellett pedig érdemes helyet szorítani valamilyen friss salátának vagy párolt zöldségnek is a tányéron.
Megjegyzés: Almaecetes pácot teszteltem, és működik!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Óóóóó de finom lehet! :)
Ez a hal a kedvencem, imádom.
Megjegyzés küldése