az én káposztás rétesem
Hozzávalók:
3 rétesrúdhoz
1 fej fehér fejes káposzta (kb. 1 - 1,2 kg) nagylyukú reszelőn lereszelve
4 db vöröshagyma finomra aprítva
3 gerezd fokhagyma
225 g telföl
só, frissen őrölt színes bors
olívaolaj
6-9 lap rétestészta, ami most bolti, de próbáltam olyat választani, ami minél kevesebb összetevőből áll. Búzaliszt, víz, só, tartósítószer (Kálium -szorbát). Mindenesetre tervben van már a saját készítésű is tészta is, tartósítószer nélkül.
kevés víz a rudak tetejére
Elkészítés:
1 Az vöröshagymát és a fokhagymát futtassuk meg kevés olívaolajon, és pároljuk meg rajta a káposztát. Finoman sózzuk, borsozzuk meg, majd a tűzről levéve keverjük hozzá a tejfölt is.
2 Egy-egy rúdhoz fektessünk le ízlés szerint 2-3 réteslapot egy tiszta konyharuhára. Fújjuk be, vagy egy ecsettel vékonyan kenjük meg olívaolajjal vagy olajos vízzel.
A káposzta 1/3-át tegyük egy sorba a tészta aljára úgy, hogy 2-3 ujjnyi rész üresen maradjon. Hajtsuk be a tészta széleit, majd szorosan tekerjük fel. Hasonlóképpen töltsük meg a másik két rudat is.
3 Helyezzük a rudakat egy olívaolajjal vékonyan kikent tepsibe, spricceljünk vizet a tetejükre, és 180°-os sütőben, a középső rácson, körülbelül fél óra alatt süssük készre.
Tipp: Szerintem a sós rétes nem csak önálló fogyasztásra, hanem köretként is tökéletes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése