2010-10-03
Kókuszos gesztenyecsók
Ehhez az izgalmas gesztenyecsókhoz Pixie Pie Feketeribizlis-aszúboros reformsütijét vettem alapul, amit pedig az én Sörös-portóis édes kenyerem ihletett. :)
Pixie reformsütije nagyon jól hangzott és néhány perc alatt összedobhatónak tűnt.
Én kevesebb cukorral és vajjal készítettem, de számomra még így is egy kicsit édesebb lett a kelleténél. Ez a gesztenyekrém intenzív édessége miatt van, legközelebb valószínűleg csak fele cukrot fogom beletenni. A kókuszdiókrémet néhány napja szereztem csak be, és a vajat helyettesítettem vele. Maximálisan meg vagyok elégedve vele.
Hozzávalók:
70 g 100%-os bio-kókuszdiókrém (szilárd tömb)
55 g 100%-os biogesztenyekrém
100 g zabpehelyliszt
50 g teljes kiőrlésű búzaliszt
50 g nádcukor (por)
2 g finom tengeri só
2 g sütőpor
1 db nagy tojás
50 ml édes, vörös portói bor
levendula és citrompor a tetejére / opcionális
Elkészítés:
1 A kókuszdiókrémet mikróban olvasszuk meg kicsit, és egy habverővel keverjük ki a cukorral. (én kézi habverőt használtam)
Adjuk hozzá a tojást, a portóit és a gesztenyekrémet, mindegyik hozzávaló után külön simára keverve.
2 A liszteket, sütőport és a sót keverjük jól össze, majd apránként szitáljuk a masszához. Keverjük csomómentesre.
3 Egy vékonyan kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe két kanál segítségével halmozzunk a masszából kis kupacokat, szórjuk meg levendulával és citromporral, majd 180°-os sütőben, középső rácson 10 perc alatt süssük készre.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Nagyon guszta! Látom roppanós a teteje, nagyon fini lehet. :) A gesztenyekrémet nem ismerem. Nálunk is lehet kapni?
Én a madaras áruházban vettem, a bio részen. Akár Nutella helyett is felhasználható, és sütibe is optimális.
Megjegyzés küldése