Tökéletesen krémes állagú, valódi vaníliával, nem pudingporból főzőtt csoda.
Fogyasszuk langyosan vagy behűtve, piték, vagy szilvásgombóc mellé.
Szerintem ellenállhatatlan!
Hozzávalók
6 dl teljes tej
3 db tojássárgája
60 g nádcukor
35 g kukoricakeményítő
1 db vaníliarúd
Elkészítés
1 Keverjük simára a kukoricakeményítőt 50 g nádcukorral, a tojássárgákkal, a vaníliarúd kikapart belsejével és egy pici tejjel.
2 A többi tejet a már kikapart vaníliarúddal tegyük egy tapadásmentes edénybe és kezdjük el melegíteni, majd ha már kezd langyosodni, akkor merjünk egy merőkanálnyit a keményítős keverékhez, es keverjük vele simára.
3 Folytonos kevergetés mellett öntsük hozzá a tejhez. Főzzük, de ne hagyjuk forrni, és kevergessük tovább.
Ahogy a puding sűrűsödik, úgy csökkentsük alatta a hőfokot.
Ha kellőképpen sűrű már az állaga, akkor osszuk szét induviduál tálkákba, vagy egyszerűen kanalazzunk belőle más desszert mellé.
körtés pite mellé
4 megjegyzés:
Ennek tartása van kérem szépen:) Nagyon guszta, köszi a receptet!
Hmmm, nagyon jól néz ki! Meg fogom csinálni!
Nincs mit, és köszönöm! :-)
Próbáljátok csak ki, 10-15 perc alatt meg is van!
Mi nem rajongunk a túl édes édességekért, de ha ti édesebben szeretitek, tegyetek bele valamivel több cukrot.
Tényleg különleges lett... Érdemes jól megszitálni a hozzávalókat, hogy ne legyen csomós. Szerintem kevéske citromléval még finomabb. (Hajlamos kozmálni!) Tetejére lehet gyümiket pakolni!
Megjegyzés küldése