Hozzávalók
2 db előkészített pisztráng
2 evőkanál édesnemes pirospaprikapor
tengeri só
olívaolaj
4 db salotta vékonyra szeletelve (vagy kis fej vöröshagyma)
4 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón átpréselve
frissen őrölt fekete bors
zöldfűszerek: kakukkfű, bazsalikom, borsikafű, petrezselyem
koktélparadicsom félbe vágva
ízlés szerint citrompor vagy frissen facsart citromlé
köretjavaslat: barna vagy zöldséges rizs
Céklás rizs a fotón lévő köret
Elkészítés
1 Egy tálkában keverjük össze a paprikaport, borsot, egy kis sót, a hagymákat és a felaprított bazsalikomot, illetve a kakukkfű és a borsikafű levélkéit.
Kívül-belül dörzsöljük be vele a halakat, és tegyük hűtőbe fél órára.
2 Ezalatt a fél óra alatt el is készíthetjük a rizst vagy a kedvünkre való köretet.
3 A pácolási idő leteltével egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olívaolajat és hirtelen süssük át a pisztrángok mindkét oldalát, nagyjából 2-3 perc alatt. Óvatosan fordítsuk meg őket, nehogy szétessenek. Dobjuk mellé a koktélparadicsomokat is.
Szervírozzuk a halat citromporral - vagy citromlével - és finomra aprított petrezselyemmel meghintve. Körítsük a barna vagy más zödséges rizzsel és a paradicsommal, vagy akár zöldsalátával.
Ez a receptem is megtalálható a Dinind Guide-on.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése