2010-08-01

Gesztenyés trüffelgolyók



Hozzávalók kb. 16db golyóhoz:
-125g főtt, darált gesztenye (100%-os)
-32g 70%-os étcsokoládé
-3-4ek hideg tej
-10g vaj
-2ek vaníliás cukor
-2ek sütőrum
-cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:
1. A csokoládét a vajjal és a tejjel olvasszuk fel vízgőz fölött.
2. A gesztenyéhez egy villával keverjük a vaníliás cukrot és a rumot. Az olvasztott csokoládét is adjuk hozzá, keverjük simára.
3. Tegyük a hűtőbe fél órára, vagy míg annyira lehűl, hogy lehet formázni és jól összeáll.
Formázzunk a masszából golyókat és hempergessük őket kakaóporba.

Tartsuk a hűtőben fogyasztásig.

Nincsenek megjegyzések: