2010-07-07

Mentás zöldborsóleves



Volt fél kg saját termésű zöldborsóm, amiből Dolce Vita, Dining Guide-on publikált Koriandermagos-mentás zöldborsólevesét terveztem elkészíteni. Egyszerű, gyors, a mentát is szeretjük a borsóval, viszont nem akadtam friss koriandermagra a kertemben, ezért egy picit változott az ízesítése.
Ilyen lett:



Hozzávalók

500 g frissen fejtett zöldborsó
1 db kisebb (új) vöröshagyma
6,5 dl víz
20 db nagy mentalevél
1 db lime kifacsart leve
csipet só
1 ek friss korianderzöld


Elkészítés

1. A vízben feltettem főni a zöldborsót a félbe vágott hagymával és egy pici sóval.
2. A gyors fővés után, a tűzről levéve dobtam bele a mentát és a koriandert, majd bormixerrel simává turmixoltam.
3. Végül belefacsartam a lime levét is.  (A tűzre már nem tettem vissza.)

Langyosan fogyasztottuk. Kiváló nyári leves!

Nincsenek megjegyzések: