2010-07-16

Levendulás tejberizs rózsaszínben



Hozzávalók:
6-8 személyre
-300g rövid szemű rizs (nálam parboiled)
-1l sovány tej
-100g eperpüré
-150g ribizli
-1ek levendulavirág
-10g vaj
-1dl erdeigyümölcsös vodka
-25g barna cukor +1ek
-1csapott ek agar-agar
-1rúd vanília (lehet már kikapart rudat is használni)

Elkészítés:
1. Melegítsük fel a vajon az eperpürét és keverjük hozzá a rizst. Keverjük jól össze és mikor már kezd a rizs üvegesedni, öntsük fel a vodkával.
2. Miután az alkohol elpárolgott belőle, öntsük fel a tejjel, adjuk hozzá a levendulát, vaníliarudat és a cukrot.
3. Forrás után, alacsony hőfokon nagyjából 15-20 perc alatt, alacsony hőfokon pároljuk puhára a rizst. Ragadós, tocsogós végeredményt kell kapnunk. Vegyük ki a vaníliarudat a rizsből, majd osszuk el a tálkákba, poharakba.
4. Közben készítsük el a gyümölcskocsonyát: a ribizlit passzírozzuk át egy szűrőn, majd egy kis lábasban 1ek cukorral melegítsük össze a levét, oldjuk fel benne az agar-agart és öntsük a már elosztott rizsekre. 

Tipp: Más idénygyümölccsel, fagyasztott gyümölccsel kedvünkre variálhatjuk az ízeket, színeket. 
Készíthetünk több gyümölcskocsonyát és rakhatjuk a rizzsel rétegezve is.

Nincsenek megjegyzések: