2010-05-31

Kakukkfüves újburgonya


Nagyon egyszerű köret amit sűrűn készítek. Húshoz, halhoz egyaránt kedvelem.


Hozzávalók

újburgonya
olívaolaj

friss kakukkfű


Elkészítés

A megfelelően megtisztított újburgonyát, ízlés szerint feldarabolom, durva tengeri sóval meghintem, jó sok friss kakukkfűvel megszórom, végül olívaolajjal gyengén meglocsolom.
200°-os sütőben 20-25 perc alatt szépen meg is sül.


Megjegyzés: Legtöbbször egészen vékony karikákra szelem, félig egymást fedve felsorakoztatom őket egy tepsibe, úgy sütöm meg.  Kitűnő házi burgonyachips készíthető ebben a formában, olajban való kisütés helyett. 
A sütés hossza burgonyafajtától és mérettől függően hosszabb-rövidebb lehet.

Tipp: Öreg, édes-, vagy lilaburgonyából is készültet, a zöldfűszert pedig kedvünkre variálhatjuk.

Nincsenek megjegyzések: