2010-05-31
Kakukkfüves újburgonya
Nagyon egyszerű köret amit sűrűn készítek. Húshoz, halhoz egyaránt kedvelem.
Hozzávalók
újburgonya
olívaolaj
só
friss kakukkfű
Elkészítés
A megfelelően megtisztított újburgonyát, ízlés szerint feldarabolom, durva tengeri sóval meghintem, jó sok friss kakukkfűvel megszórom, végül olívaolajjal gyengén meglocsolom.
200°-os sütőben 20-25 perc alatt szépen meg is sül.
Megjegyzés: Legtöbbször egészen vékony karikákra szelem, félig egymást fedve felsorakoztatom őket egy tepsibe, úgy sütöm meg. Kitűnő házi burgonyachips készíthető ebben a formában, olajban való kisütés helyett.
A sütés hossza burgonyafajtától és mérettől függően hosszabb-rövidebb lehet.
Tipp: Öreg, édes-, vagy lilaburgonyából is készültet, a zöldfűszert pedig kedvünkre variálhatjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése