Burgonyás gnocchi alaprecept, medvehagymás ízesítéssel.
Hozzávalók
1 kg burgonya
220 g liszt
1 db tojás
só
medvehagymapesto és vele megegyező súlyú liszt. Én 35-35 g-ot használtam fel.
kevés vaj, reszelt parmezán -opcionális
Elkészítés
1. A meghámozott, feldarabolt burgonyát főzzük meg, majd mikor már nem túl forró akkor nyomjuk át krumplinyomón egy lisztezett gyúródeszkára vagy egy nagyobb tálba.
2. Szitáljuk rá a lisztet, sózzuk meg, üssük rá a tojást és gyúrjunk belőle tésztát. Ha nem sima gnocchit készítünk, akkor adjuk hozzá a pestót is.
Ha nagyon ragadna, akkor tegyünk még egy kis lisztet hozzá.
3. Lisztes kézzel formázzunk ovális golyókat a tésztából, amiket lisztbe mártott villával nyomkodjunk meg, gnocchikat formázva.
4. Dobjuk őket forrásban lévő vízbe, majd ha feljöttek a felszínre akkor már el is készültek.
Lecsepegtetés után diónyi vajjal, reszelt parmezánnal össze lehet forgatni.
Nálunk zöldfűszeres szárnyassal került az asztalra, de előételként vagy valamilyen szósszal együtt főételként is fogyasztható.
2 megjegyzés:
Miért is nem készítettem már régóta? Nem tudom, pedig szeretem nagyon. Most meghoztad a kedvem a gnocchihoz :), köszönöm.
Örülök neki! Nekem is nagy kedvencem. :-)
Megjegyzés küldése