Burgonyás gnocchi alaprecept, medvehagymás ízesítéssel.
Hozzávalók
1 kg burgonya
220 g liszt
1 db tojás
só
medvehagymapesto és vele megegyező súlyú liszt. Én 35-35 g-ot használtam fel.
kevés vaj, reszelt parmezán -opcionális
Elkészítés
1. A meghámozott, feldarabolt burgonyát főzzük meg, majd mikor már nem túl forró akkor nyomjuk át krumplinyomón egy lisztezett gyúródeszkára vagy egy nagyobb tálba.
2. Szitáljuk rá a lisztet, sózzuk meg, üssük rá a tojást és gyúrjunk belőle tésztát. Ha nem sima gnocchit készítünk, akkor adjuk hozzá a pestót is.
Ha nagyon ragadna, akkor tegyünk még egy kis lisztet hozzá.
3. Lisztes kézzel formázzunk ovális golyókat a tésztából, amiket lisztbe mártott villával nyomkodjunk meg, gnocchikat formázva.
4. Dobjuk őket forrásban lévő vízbe, majd ha feljöttek a felszínre akkor már el is készültek.
Lecsepegtetés után diónyi vajjal, reszelt parmezánnal össze lehet forgatni.
Nálunk zöldfűszeres szárnyassal került az asztalra, de előételként vagy valamilyen szósszal együtt főételként is fogyasztható.
Miért is nem készítettem már régóta? Nem tudom, pedig szeretem nagyon. Most meghoztad a kedvem a gnocchihoz :), köszönöm.
VálaszTörlésÖrülök neki! Nekem is nagy kedvencem. :-)
VálaszTörlés