2010-04-23

Kapros, cukkinis cicege


Hozzávalók

650 g cukkini
400 g burgonya
150 g liszt
300 g natúr jughurt
100 g mascarpone
só és kapor ízlés szerint


Elkészítés

1. A cukkinit reszeljük le, sózzuk, majd hagyjuk levet engedni.
2. Közben hámozzuk meg a burgonyát majd ezt is reszeljük le.
3. Keverjük össze a cukkinit - ami a lecsepegtetett leve nélkül 550 g lett nálam - a burgonyával, forgassuk bele a lisztet, adjuk hozzá a joghurtot és a mascarponét. Dolgozzuk simára, a kaporral szórjuk meg bőségesen, esetleg meg is sózhatjuk.
4. Egyenletesen oszlassuk el a masszát egy vékonyan kivajazott tepsibe és toljuk 200°-ra előmelegített sütőbe kb. 45 percre.


Megjegyzés: A cicege jól szeletelhető miután már hűlt egy kicsit.
Köretként vagy önmagában is fogyaszthatjuk.
Bébicukkinivel és újburgonyával finom igazán!

Tipp: Jughurt és mascarpone helyett használhatunk tejfölt is.

Nincsenek megjegyzések: