2010-04-08
Gesztenyés-csokis mini muffin
Hozzávalók
250 g gesztenyemassza (az enyém most 80% gesztenyével és 20% nádcukorral)
3 db tojás különválasztva
2 ek meggylekvár
4 ek sütőrum
120 g búzaliszt
1 tk sütőpor
1 csipet só
1-2 ek nádcukorpor
100 g étcsokoládé (nálam 55%-os most)
40 g puha vaj
Elkészítés
1 Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét.
2 Robotgéppel keverjük habosra a gesztenyemasszát a rummal, lekvárral, cukorral, vajjal és a tojások sárgájával.
3 Adjuk hozzá oz olvasztott csokoládét és keverjük a masszát homogénre.
4 A tojásfehérjéket a csipet sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk a csokoládés masszába.
5 A sütőporral elkevert lisztet szitáljuk a masszába, keverjük el csomómentesre és kanalazzuk a kivajazott muffinsütőbe.
6 175°-ra előmelegített sütőben, a középső rácson 10 perc alatt süssük készre.
Megjegyzés: A étcsokoládé kakaótartalmától és a gesztenyemasszához adott cukormennységtől függően változtassunk a cukor mennyiségén.
Ha normál méretű muffinsütőben sütjük a muffint akkor számoljunk 10 percnél hosszabb sütési idővel!
Tipp: Készülhet 100%-os gesztenyemasszából, magas kakaótartalmú csokoládéval akár gyümölcscukorral is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése