2010-04-08

Gesztenyés-csokis mini muffin



Hozzávalók

250 g gesztenyemassza (az enyém most 80% gesztenyével és 20%  nádcukorral)
3 db tojás különválasztva
2 ek meggylekvár
4 ek sütőrum
120 g búzaliszt
1 tk sütőpor
1 csipet
1-2 ek nádcukorpor
100 g étcsokoládé (nálam 55%-os most)
40 g puha vaj


Elkészítés

1 Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét.
2 Robotgéppel keverjük habosra a gesztenyemasszát a rummal, lekvárral, cukorral,  vajjal és a tojások sárgájával.
3 Adjuk hozzá oz olvasztott csokoládét és keverjük a masszát homogénre.
4 A tojásfehérjéket a csipet sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk a csokoládés masszába.
5 A sütőporral elkevert lisztet szitáljuk a masszába, keverjük el csomómentesre és kanalazzuk  a kivajazott muffinsütőbe.
6 175°-ra előmelegített sütőben, a középső rácson 10 perc alatt süssük készre.

Megjegyzés: A étcsokoládé kakaótartalmától és a gesztenyemasszához adott cukormennységtől függően változtassunk a cukor mennyiségén.
Ha normál méretű muffinsütőben sütjük a muffint akkor számoljunk 10 percnél hosszabb sütési idővel!

Tipp: Készülhet 100%-os gesztenyemasszából, magas kakaótartalmú csokoládéval akár gyümölcscukorral is.

Nincsenek megjegyzések: