A különleges vadpác fűszerkeverékre a Bor és Vadon találtam rá, további nagyszerű recept között.
Őzgerinc steaket készítettem hideg pácban, a fűszerkeveréket sóval, olívaolajjal, balzsam- és borecettel kiegészítve 2 napon keresztül hűtőben pácoltam, de minimum 1 napon át hagyni kell a húst, hogy az ízek összeérjenek.
Fűszerek nagy részét késsel lekapartam és olívaolajon hirtelen sütöttem ki a steakeket, gombás risottoval és erdeigyümölcs mártással körítettem.
Hozzávalók
sárga és fekete mustármag
fekete bors
rózsabors
szegfűbors
őrölt vagy tört babérlevél
borókabogyó
koriandermag
tengeri só
továbbá
jó minőségű extra szűz olívaolaj
vörösborecet
balzsamecet
zúzott fokhagyma
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése