2010-03-24

Almás-krémsajtos pogácsa



Hozzávalók

600 g BL55 búzaliszt
215 g reszelt alma
300 g krémsajt
50 g nádcukor (por)
50 g szobahőmérsékletű vaj
6 g sütőpor
1 csipet só


Elkészítés

1. Első lépésként 20%-os tejfölből készítettem el a krémsajtot. (Egy szűrőbe tett vászonzsebkendőbe csomagoltam a tejfölt, tettem alá egy mélyebb tálat és hagytam 2 napon keresztül a hűtőben lecsepegni.)
2. Minden hozzávalóból tésztát gyúrtam, 20 percig hűtőben pihentettem, majd nem túl vékonyra kinyújtottam, kiszaggattam a pogácsákat, azután kivajazott-lisztezett tepsibe sorakoztattam őket, tetejüket almacikkekkel díszítettem és vizes tejjel lekentem.
3. 180º-os sütőben 25-30 perc alatt sütöttem meg.

Nincsenek megjegyzések: