2010-02-26

Vadlazacfilé fokhagymás spenóttal réteslapban sütve, sárgarépapürével körítve



Hozzávalók
4személyre

500 g vadlazac- vagy lazacfilé
friss spenót
4 gerezd fokhagyma
2-2 réteslap halfilénként
olívaolaj
tengeri só
frissen őrölt zöld bors
olívaolaj

a körethez kb.:
4 szál nagyobb sárgarépa (kb.1/2 kg)
1 szál fehérrépa
2 db közepes burgonya
1 ek vaj
tengeri só
0,5 dl sovány tej


Elkészítés

1. Hámozzuk meg, daraboljuk apróra a körethez való zöldségeket és gőz fölött pároljuk meg.
2. A spenótot tépkedjuk durvára, a fokhagymát fokhagymanyomón nyomjuk át, majd egy kevés olívaolajon futtassuk meg. Adjuk hozzá a spenótot és közepesen, de ne túl puhára fonnyasszuk meg.
3. Fektessünk egy deszkára kétdarab réteslapot, 1 ek olívaolajat kenjünk rajta el egy kenőecsettel. Kanalazzunk rá spenótot úgy hogy néhány cm mindkét szélén üresen maradjon. A lazacfiléket hosszában vágjuk ketté és mindkét darabot tegyük a spenótra. Hintsük meg egy kis sóval, enyhén borsozzuk.
4. Hajtsuk a réteslapok mindkét oldalát a töltelékre, majd tekerjük fel. Ismételjük meg ezt a műveletet a további 3 lazacfilével is.
5. Fektessük a tekercseket egy olívaolajjal csorgatott jénai tálba, kenjünk a tetejükre vizezett tejfölt, majd toljuk 200º-ra előmelegített sütőbe, addig amíg egy kis színt kap a teteje. Ez 10-15 percet vesz igénybe.
6. Közben pürésítsük botmixerrel a párolt zöldségeket a vajjal és a tejjel, illetve meg is sózhatjuk.

Tipp: A köretben domináljon a sárgarépa.
Friss spenót helyett fagyasztott is jó, használjunk leveleset belőle.

Nincsenek megjegyzések: