2010-01-29

Mango Chutney


Hozzávalók

3 db érett mangó
3 szem fekete bors
1 kk édesnemes pirospaprika
3 ek frissen reszelt gyömbér
2 ek frissen facsart citromlé
csipet só
1 ek barna cukor
1 kk köménymag
1 kk mustármag
1 kk koriandermag
1 kk vöröshagymamag
1 db hot chili
1 ek szezámolaj


Elkészítés
1 Hámozzuk meg és apróra daraboljuk fel a mangót.
2 Az olajat hevítsük fel egy wokban olvasszuk meg benne a cukrot, majd dobjuk rá a fűszereket, kevergessük 1 percig. Locsoljuk meg a citromlével, adjuk hozzá a mangót a levével együtt a gyömbért és a tört chilit is. Forraljuk fel, majd közepes lángon főzzük össze néhány perc alatt.

Azonnal tálalható, de néhány napig a hűtőben is eláll, ha nem azonnal fogyasztjuk el.


Megjegyzés: Kiváló kísérője a halaknak és a fehér húsoknak is. Nálam tengeri sóval hintett, grillezett sashal mellé készült.
Sashal (HU),  Corvina (PT), latin neve: Argyrosomus regius 

Nincsenek megjegyzések: