Hozzávalók
1-2 db kókuszdió belseje vagy 1 konzerv kókusztej
1 db kis vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek reszelt gyömbér
1-2 szár friss (vagy 1-2ek szárított) ázsiai citromfű
1 db csípős chili felaprítva
1 kk frissen őrölt fekete bors
1 ek kurkuma
tengeri só
Elkészítés
2 A hagymát szereteljük fel nagyon vékony karikákra, a fokhagymákat lapítsuk össze, majd keverjük jól el az összes hozzávalóval.
3 Öntsük rá a halra és pácoljuk benne 20 percig. 4 180º-os sütőben, lefedés nélkül, kb. 20 perc alatt (attól függően, hogy milyen halat készítünk) süssük készre.
Kókuszreszelékkel kevert párolt basmati rizzsel tálaltam.
Tipp: Sütés helyett grillezhetjük is a bepácolt halat, a páclevet pedig főzzük össze, esetleg sűrítsük is be és tálaljuk a hal mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése