2010-01-16

Csacsihal-soufflé búzacsírás palacsintában


Hozzávalók

1 kg pescada/csacsihal vagy hekk
1 db közepes lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
kapor
petrezselyemzöld

fehérbor
4 db tojássárgája
5 db tojásfehérje

a palacsintához:
50 g búzaliszt
50 g búzatönkölyliszt
1 db tojás
1 ek szárított búzacsíra

3 dl tej


Elkészítés

1. Egy keverőtálban dolgozzuk össze a palacsinta hozzávalóit úgy, hogy sima masszát kapjunk.
Tegyük félre 15-20 percre.
2. A megtisztított hagymát, fokhagymát daráljuk finomra és egy kevés olívaolajon futtassuk meg. Adjuk hozzá a szálkamentes halat, fűszerezzük, öntsünk alá fehérbort és kb. 10 perc alatt, közepes hőfokon pároljuk meg, közben a fakanállal törjük össze a filéket.
3. Gyors mozdulattal keverjük hozzá a tojássárgákat, de ne hagyjuk kicsapódni. Újjabb 5 percig pároljuk.
4. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, óvatosan keverjük a halhoz, majd öntsük egy kivajazott jénai tálba (vagy kisebb formákba) és toljuk azonnal a 180Cº-ra előmelegített sütőbe.
Süssük meg 20 perc alatt.
5. Ezalatt készítsük el a palacsintákat.


Tálaláshoz tegyünk 1-1 kocka szuflét a palacsintákba és szervírozzunk ízlés szerint sült, párolt zöldségekkel vagy friss salátával.

Nincsenek megjegyzések: