2010-01-13

Coniglio ripieno con mele e pancetta / Agyagtálban sült nyúlhús almával, szalonnával


Hozzávalók
2db nyúlhoz:

6 db nagy Golden alma
200 g vékonyra szeletelt sovány szalonna
tengeri só
frissen őrölt fekete bors
2 db citrom kifacsart leve
száraz fehérbor
olívaolaj
6 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
sertésháló (bővebben róla itt)


Elkészítés

1 Mossuk, hámozzuk meg az almákat, vágjuk közepes méretű kockákra. Tegyük egy tálba, facsarjuk rá a citromok levét.
2 A nyulat daraboljuk fel 6 részre, vagy ízlés szerint. Sózzuk, borsozzuk meg. Tekerjük be 1-1 szelet szalonnával, tegyük a darabokat sertéshálóba és töltsük meg a citromos alma egy részével.
3 Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olívaolajat a fokhagymával és a babérlevéllel, süssük át, pirítsuk meg rajta a húsokat. Az almakockákat adagoljuk több részletben a citromlével együtt, és ugyanígy adagoljuk a bort is a nyúlhoz. (nálam 2-3 dl-t vett fel) Így egy pépes-darabos almaszószt kapunk a hús mellé. Finomítsunk az ízesítésen ha szükséges.
4 Végül tegyük egy hőálló tálba az egészet és 8-10 percre toljuk 190º-os sütőbe lefedés nélkül.


Zöldséges rizzsel tálaltam.


Tipp: Nagyrédei Olaszrizlinget használtam, és kitűnő választásnak bizonyult.
Sertésháló nélkül is készíthetjük, csak azzal talán egyszerűbb.
A szalonnát fel is csíkozhatjuk és a fokhagymával együtt piríthatjuk, a hús betekerése helyett.

Nincsenek megjegyzések: