2009-12-30

Mézessütemény


A Kotányi mézessütemény fűszerkeveréken található recept alapján sütöttem ezt a mézeskalácsot, és nem csalódtam benne. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

550 g rozsliszt
150 g búzaliszt
40-50 g nádcukor
4 g szódabikarbóna
2 db tojás (a tésztához és a kenéshez 1-1db)
30 ml víz
1csomag Kotányi mézessütemény keverék vagy saját magunk által előállított keverék az alábbi fűszerekből:
fahéj, szerecsendió, koriander, édeskömény, gyömbér, szegfűszeg, szegfűbors, ánizs, csillagánizs, bors, kardamom
650 g méz

A sütik tetejét díszítsük kedvünk szerint; dióval, mandulával, mogyoróval, cukormázzal...vagy éppen amivel kedvünk támad.


Elkészítés

1 Az összes hozzávalót keverjük össze és gyúrjunk belőle sima tésztát.
2 Folpackba csomagolva pihentessük egy éjszakán át a hűtőben vagy tegyük mélyhűtőbe egy órára.
3 A tésztát ne túl vékonyra nyújtsuk ki, szaggassuk a kívánt formákra, tegyük őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és kenjük le tojással. Ízlés szerint díszítsük vagy utólag vonjuk be cukormázzal.
4 170º-os sütőben süssük aranybarnára.

Megjegyzés: Az elkészült mézessüteményeket jól záródó dobozban tároljuk.
Nekem kb. 60 db mézessütim lett ebből az adagból.

Nincsenek megjegyzések: