2009-12-19

Diós-kekszes szaloncukor


Hozzávalók

30 dkg pirított dióbél
sütőrum ízlés szerint
3-4 ek sárgabarack-/narancs-/sütőtöklekvár
kevés nádcukor / ízlés szerint
állagtól függően 8-10 db finomra darált Albert (vagy más) keksz
étcsokoládé a bevonáshoz
1-1 db biocitrom és bionarancs héja és kifacsart leve
Ha lehetetlen beszerezni, akkor használjuk csak a citrusok levét.

Elkészítés

1 A diót őröljük finomra, keverjük el az összes hozzávalóval, formázzuk ki a szaloncukrokat.
Tegyük hűtőbe, hogy kissé megdermedjenek.
2 Gőz fölött olvasszuk meg az étcsokoládét és vonjuk be vele a szaloncukrokat.

Először selyempapírba, majd alufóliába csomagoljuk be őket egyenként.

Megjegyzés: A kész szaloncukrokat is hűtőben tároltam.

Nincsenek megjegyzések: