2009-12-04
Alufóliában sült pulykacomb édesköménnyel tálalva
Hozzávalók
pulykacomb
friss zöldfűszerek: kakukkfű, rozmaring, oregánó, majoranna
tengeri só
vaj
személyenként 1-1 közepes méretű édeskömény
friss zsálya
zsemlemorzsa
Elkészítés
1 A pulykacombot megszórtam a friss fűszerekkel, a bőre alá is tömtem belőle, tettem 1kk vajat mellé, alufóliába tekertem és 200º-os sütőben kezdtem sütni.
2 Az édesköményről lehántottam a külső "héját", nagyságtól függően, 4-6 részre daraboltam, gőz fölött al dent-re pároltam, lecsepegtettem, raktam rá rozmaringot és zsályát, 1-1 pici darab vajat és egy kis sót. Zsemlemorzsával is enyhén megszórtam.
3 Mikor a hús megpuhult, kibontottam az alufáliából, mellé tettem az édesköményt és így együtt eltöltöttek még 15 percet a sütőben. (félidőben persze megfordítottam a combot)
Megjegyzés: A pulykacombhoz tegyünk ízlésünk szerint bármilyen friss fűszerkeveréket.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése