2009-11-13
Tejszínes-gombás csirkeragu oregánóval
Hozzávalók
2 vékony szelet sovány sonka
500g gomba
4 egész csirkecomb (kicsontozva)
kb. 1dl száraz fehérbor
kb. 1dl főzőtejszín
só
őrölt fehér bors
oregánó
Elkészítés
1 A sonkát csíkozzuk, a gombát szeleteljük fel és egy kevés olívaolajon kezdjük el összepirítani.
2 Mikor kezd a gomba levet engedni, adjuk hozzá a csíkokra szelt csirkecombot.
3 Ha félig elfőtte már a levét, akkor öntsük fel a fehérborral, ízesítsük és ha már a hús megpuhult, keverjük el vele a tejszínt is. Hagyjuk egyett összerottyanni, tálaljuk párolt rizzsel vagy főtt tésztával.
Megjegyzés: Ha sűrűbbre szeretnénk a szószt, akkor a tejszínhez előzőleg keverjünk 1ek étkezési keményítőt.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése