2009-11-22
Szilvás-mogyorós süti
Hozzávalók
40 dkg búzaliszt
15 dkg nádcukor
12 dkg vaj
20 dkg darált mogyoró
5 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
1/2 kg magozott szilva
2 kk élesztőpor
4 db tojás
10 dkg földimogyoró
(szilvalekvár)
Elkészítés
1 4-6 szem szílvát vágjunk nagyobb darabokra és tegyük félre. A többi szilvát daráljuk le.
2 A liszttel, vajjal, darált mogyoróval, szilvával, cukorral, élesztővel, tojásokkal keverjük ki a masszát, majd szórjuk bele a durvára vágott csokoládét is. Dolgozzuk össze.
3 Öntsük egy kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe, simítsuk el a tetejét, tegyük rá a feldarabolt szilvát és szórjuk meg a földimogyoróval. 180º-os sütőben 30-40 perc alatt süssük készre.
Megjegyzés: A kis mennyiségű cukor miatt nem túl édes, inkább savanykás sütemény.
Fogyaszthatjuk felmelegített szilvalekvárral is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése