2009-11-09

Őszies pulykamellcsíkok


Hozzávalók kb.:

500 g pulykamellfilé
1 szál közepes méretű póréhagyma
1-2 maroknyi dió
12 szem aszalt szilva
12 szem aszalt sárgabarack
12-12 nagyobb szem fehér és piros szőlő
100 g sovány sonka vagy szalonna
1 db kisebb alma
olívaolaj

kakukkfű


Elkészítés

1. A vékony csíkokra vágott sonkát dobjuk egy forró wokba,  karikázzuk hozzá a póréhagymát (szárával együtt). Locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal és közepesen pirítsuk át.
2. Vágjuk vékony csíkokra a pulykamellfilét, dobjuk azt is a serpenyőbe, sózzuk meg, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is: aszalt szilvát és barackot, szőlőszemeket, vékony gerezdekre vágott almát (természetesen a héjával együtt), végül a durvára tört diót is.
3. Utolsó lépésként ízesítsük kakukkfűvel, keverjük jól össze és várjuk meg míg átpuhul és megpirul az egész.

Megjegyzés: Párolt, fehér rizzsel tálaltam.
Az eredeti változat Majd a Buday!-tól származik.

Nincsenek megjegyzések: